pijl

Begeleiding bij rouw

Mijn werk als uitvaartverzorgster combineer ik met een eigen praktijk voor Psychosociaal therapie & coaching. De ervaringen en inzichten die ik opdoe in het begeleiden van families bij het afscheid nemen van een dierbare, neem ik uiteraard mee in mijn werk in mijn praktijk. Het is logisch dat rouw en verlies mijn speciale aandacht hebben.
 

Rouw is een natuurlijk proces

Als je iemand verliest van wie je houdt is dat pijnlijk. Iedereen krijgt er in zijn of haar leven mee te maken. Het is heel helpend als je op een goede en passende manier afscheid hebt kunnen nemen. Dit helpt je in het rouwproces dat komt na de uitvaart. Als iedereen om je heen het leven weer oppakt terwijl het voor jou dan pas echt begint. De impact van het verlies van een geliefde op je leven kan onverwachts en groot zijn. Het is belangrijk om op een goede manier te rouwen, zodat je goed door deze periode heen komt. Hoe dit verloopt is voor iedereen weer anders. Helemaal zal je verdriet niet overgaan, maar je leert wel om er mee te leven. 

uitvaart zwolle 9d748becaa7a588dfe4aad261dd3cf61 f101

Als je toch ondersteuning nodig hebt

Er kunnen omstandigheden zijn waardoor je er toch alleen niet goed uitkomt:

  • Je hebt niet voldoende mensen om je heen die je steunen
  • Je hebt iemand verloren door zelfdoding, wat rouw heel complex maakt
  • Het rouwproces loopt vast
  • Je hebt in het verleden een verlies niet goed verwerkt, waar je nu weer last van krijgt
     

Over verschillende kanten van rouw lees je hier meer: www.elsbethstaal.nl

Heb jij behoefte aan ondersteuning bij jouw verlies? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik begeleid je met aandacht en respect, professioneel en zonder oordeel. Zodat je daarna weer zelf verder kunt.

Meer informatie over mij en mijn manier van werken vind je op www.elsbethstaal.nl
Je kunt me ook bellen op 06 – 508 31 405

Els Staal